NYSS HEMKOMMEN FRÅN BION

Kvällen har som sagt beståd att av god mat på Chili Nam Nam tillsammans med gott sällskap. Närmare bestämt mamma, pappa, Johanna, Patric, Jesper och Fia. Och även bio i goda vänners lag. Eller ja i familjens. :-)




Jepp, det är denna film vi har sett.
TINTIN The secret of the unicorn


Helt sjukt bra! Den får full pott. Riktigt bra gjord, rolig, fartfull och spännande! Absolut en ny favorit för mig! Har ju alltid gillat TinTin sen jag var lite men den här versionen är ju tokigt mycket bättre. Vi såg den dessutom i 3D vilken gav filmen ett fantastiskt lyft. Ja, jag har faktiskt inga ord för hur bra jag tyckte den var.

Absolut sevärd. Rekomenderas.

En fantastiskt bra film!





TONIGHT



NU

Köpte denna ljudbok helt spontant när jag var i affären igår. Har ju velat se filmen som är bioaktuell just nu men det har ju aldrig blivit av. Så när jag så den som ljudbok kunde jag inte låta bli att passa på och köpa den.

Ska lyssna på den nu medans jag diskar.


Tjingeling Badring


GODMORGON GODMORGON

Eller ja morgon är det väl inte direkt men jag äter faktiskt frukost just nu. Youghurt och kaffe. Men bara för att jag äter frukost precis just nu så betyder inte det att jag precis har vaknat nej jag har varit vaken sen halv tio. Startade dagen med en lång morgonpromenad i skogen med dogsen. Härligt väder, solen sken och det är till och med varmt idag. När solen skiner så härligt som idag så gör det ingenting att det är höst.

Vad gör vi resten av dagen då?

Jo jag ska äta färdigt min frukost, fixa och greja med några saker på datorn, städa och diska i köket. Sen framåt eftermiddagen ska här fixas till för det vankas bio ikväll!

TooDiiLoo


FREDAG

Det är inte ofta jag gör något på fredagar, tar det mest lugnt men just idag har jag verkligen planerat för att inte göra nånting alls denna fredag! Så jäkla skönt. Jag ska bara njuta av att vara ensam, av att det är fredag, av att det är helg. Mysa och ha det bra helt enkelt.

Så denna sköna härliga slappar fredag spenderas på så sätt att jag just nu har placerat mig i soffan för att sen film. Lagat en god middag, kycklingkabeab i pita som ska förtäras till filmen. Sen blir det en promenad med hundarna och ikväll blir det DooBidoo med jordnötsringar.

Inga måsten bara slappa. Självklart finnns det skaer jag borde göra men jag tänker inte göra det för just idag tänker jag bara se på film och mysa.

tjingeling badring


WWIIIIEIEIEIEIEEEE

DET ÄR FREDAG!!!!


NU

Veckans höjdpunkt!




Dags att njuta.....

:-)


JAG KUNDE INTE LÅTA BLI

4.13 minuter in i klippet..... Thats the point. Där börjar anledningen till varför jag vill dela med mig av ett avsitt ur allas vår härliga Astrid Lindgren figur Madicken på Junibacken just idag..... Enjoy! :-D




Pssstttt..... På tal om pippor :)


VILKEN FJOMP

Jag jobbar som bekant i förskola. Många vet vad det innebär att arbeta inom förskola men det finns ännu fler som inte förstår innebörden av att vara en pedagog på en förskola. Det är många som tror att det "bara" är barnpassning och snyta näsor typ och attdet är ett soft mennigslöst jobb. Men så är det inte. Vi som jobbar inom förskolan vet hur viktigt arbetet med dom små barnen är. Jag kan fortsätta med detta sida upp och sida ner för det är en disskution som aldrig tar slut. men det är inte det jag vill lägga vikten på just nu. Jag kände bara att jag var tvungen att poängtera attt det är just i förskola jag jobbar.

Vi har om jag får lov att säga, ovanligt friska barn på våran förskola, tycker jag. men jag har nog inen anning om varför det är så. men därimot har vi väldigt mycket sjukdom bland personalen men det har jag helleringen förklaring till varför det är så. Tråkigt är det och rätt så jobbigt för oss som håller oss friska. jsut idag var det ganska många i personalgruppenborta. I våra två storarbetslag sknades det idag sammanlagt 7 personal. För att verksamheten ska funka och för att vi som väl är här inte ska slita vårt hår så ville vi givetvis ta in vikarie idag. Det är alltid en ständig disskution om vikarier. Antingen finns det inga eller så får vi inga för att vi måste spara pengar så vi får gå på knänan istället.

Just idag när det saknades så passa många personal idag fick vi till och med två vikarier. Kors i taket. Man kan ju alltid hoppas på attt man får en någelunda bra vikarie som har varitrunt lite. För det värsta som finns är ju om man får en som inte är särskilllt bra och då kan jag tycka att det funkar bättre på avdelningen om man vi är dom vi är och hjälps åt osv. För har man en mindre bra vikarie får manju göra allt själv ändå och då kan man ju lika gäran som saggt vara utan. De två vi fcik idag var två unga tjejer. (såklart, finns det några andra i vikariebanken) Den ena tjejen känner jag väl igen för hon ´har haft småsyskon här på våran förskola för några år sen. En gullig och bra tjej men tyvärr för våran del så blev ju hon placerad på den "andra sidan". På vår "sida" fick vi då den andra tjejen såklart.

Och nu, det är nu jag kommer till det jag vill ha sagt!!!!
Vilken fjompa hon var! herregud! Vart har dom hittat henne??

Typiskt mig att inte kunna komma till sak på en gång utan måste alltid dra värsta bakgrundshistorian innan jag kommer till det om jag verkligen vill ha sagt. För det jag verkoigen vill ha sagt kommer jag till nu. Just om denna vikarie vi har idag. Men tyvärr så är min rast slut nu och jag måste gå tillbaka.

Fortsättning följer ikväll iställethelt enkelt.........





18.57...


Jag antar att det är lika bra att fortsätta nu på det jag började med på rasten tidigare idag. Man skulle nästan kunna tro att jag är lite upprörd men så är inte fallet. Jag tycker mest det är lite småroligt, på ett sånt sätt så att man himlar med ögonen och tänker "men hallå, kom igen" typ.

Åter då till den här vikarien som jag har valt att kalla för "fjompa". Jag kanske är trångsynt, elak och låter butter när jag tar uppp det här. Jag skankse låter taskig men så här är det iaf. Dock vill jag inte trampa på några tår, för vi alla har ju en gång varit vikarier. Right?

Det hela började med att i och med att vi var kort om folk gick vi ut typ alla avdelningar ganska tidigt för det är alltid lättare att hjälpas åt ute på gården. Men jag som är personlig assistent till en flicka, vi har lite andra rutiner, vi kan inte skiffta i dagens schema hej vilt utan att det blir tokigt. Så vi stannar kvar inne och grejar en stund. Vilket gör att jag kommer ut mycket senare än alla andra och för inte syn på vikarien förens vi är ute. Hon har på sig låånga stävlar i mocka, leggings, "fin"jackan (tyckte jag) och vantar. Hon har axlarna högt upp tryckta mot öronen så det ser ut som att hon håller på och fryser ihjäl. Det är inte första gången du är vikarie på en förskola, klä på dig om du är frusen! Sen ser jag henne på lite närmre håll och tänker OMG en fjortis. Totalt igenspacklad med smink och tjocka långa fransar med mascaraklumpar. Hon ser inte gammal ut men hon måste ju iaf vara över 18 så hon är väl kankse 19 men hon ser yngre ut. Jag som personlig assistent kan inte bara släppa blicken och fokus från min lilla flicka för att springa fram och vara artig och hälsa på nya människor men efter en stunds vistelse ute hamnar vi rätt nära varann och det blir en naturlig inbjudan till att presentera sig, hälsa och ta i hand. Jag sträcker fram min hand och presenterar mig och hon gör lika så men jag hinner inte presentera mig färdigt. Man vill ju tala om vem är, vart man jobbar osv. Jag menar sånt vill ju jag veta om jag kommer nånstans. Så jag tänkte ju givetvis fortsätta efter jag sagt mitt namn med avad jag är och till vem och på vilken avdelningen men jag hinner inte färdigt då hon avbryter vänder blicken till den andra personalen och säger: "Jo, jag har en fråga.... Har ni kollat så ALLA barnen inte har löss?"

Helt ärligt, jag ba what???

Visst förekommer det löss bland ban på föskolor och skolor emellanåt men vi står ju inte och kraffsar i håret på varenda unge varenda dag!!! Vi har över 80 kids på vår förskola dessutom brukar man upptäcka löss även om man inte håller på och letar och kollar barnen. Sen undrar jag är det våran uppgift att kolla sånt? Är inte det föräldrarna? Vet vi att det förekommer löss på våran förskola så kollar ju vi givetvis det överiga barnen för att undvika spridning. Och de som har måste ju stanna hemma tills de har blivit behandlade. Men som sagt min erfaranehet är att löss går att upptäcka tidigt utan att behöva gå igenom varenda barn. Dessutom är vi på våran förskola extremt förskonade mot just löss, peppar peppar. Vi har inte haft löss alls mycket hos oss. Jag har jobbat där i sex år och vi har haft tillfällen med löss hos os MAX 3 GÅNGER. På riktigt. Dessutom av gångerna var det på en flicka som enbart var hos oss under sommarn för att deras förskola var stängd på sommaren så jag den gången kankse inte ens räkna. Så som sagt det är inget som förekommer ofta hos oss men det är klart vi är aktsamma ändå och tar varje fall av löss på allvar....


"Eeeehhh, nej vaddårå?" Säger jag

"Jo men det är ju säsong för det nu så det är ju himla bra om ni kollar barnen om de har löss. Brukar ni inte göra det? Jag menar det smittas ju så lätt och jag har redan behandlat mig för löss 2 gånger i år och dom lössen får ju jag av barnen när jag på förskolor. Jag har redan sett flera barn här som har massor av löss här. Hon, han och hon tillexempel."

Igen helt ärligt... Jag ba what!!!??

I my head it goes like: "Men shit vad snackar hon om, vad vill hon? Det är väl klart vi skulle upptäcka och veta om ifall det går löss på vår förskola. herrgud"

Inte nog med allt detta. Inte nog med att hon ser ut som en fjortis, tar upp denna knasgrej och ser så himla uppnosig ut så låter hon ju desto värre. Hur fisförnäm kan en lite fisförnäm flicka låta. Förnäm eller snorkig eller snobbig you name it men nåt åt det hållet lät hon när hon pratade. Vilket gör att jag kan inte ta henne på allvar. "Vad vet du tänkte jag?" Fördomfull jag?? Nej inte alls! ;-)

Men personalen som stod brevid mig som i sin tur är relativt ny tog det på största allvar. "Nej men oj det har vi inte alls tänkt på, vilken tur att du kom på det. Det behövs nya ögon för ibland. Det är klart vi ska kolla det absolut.

"Ja vad bra! säger fröken fisförnäm. "Det är ju så himla viktigt. Jag har ju redan behandlat mig 2 gånger och man vill ju inte få löss varje gång man har variit på en ny förskola."

Hahahaha
OMG!! Tänker jag igen och himlar med ögenen så jag nästan blir yr ihuvudet. hehehe
Men shit vart fick hon luft ifrån? Börja snacka om att våra kids har löss när jag försöker berätta lite om saker och ting som verkligfen kan vara vart att veta. Jag stod fan inte ut och gick iväg och träffade en annan kollega på vägen då jag snabbt sa vad hon sagt."Ja men för det gör man ju varje dag" säger hon härligt ironiskt.

Det konstiga är att jag funderar mycket på hur hon så väl kunde se att flera barn hade löss och just en som hon pekade på och uttryckte sig ha massor med löss och framförallt massor med ägg. "Ni vet såna här vita som sätter sig på hårstråna, det syns så tydligt, hon hade helt fullt i håret" Som om vi inte vet hur de ser ut??? hallå!!!??? För det konstiga är att det är den 25 oktober, 13 grader ute i ett mångkulturellt område vilket betyder att ALLA UNGAR HAR MÖSSA PÅ SIG!!!! Så hur fan kunde hon se att så många barn har huvudet fullt med både löss och ägg???

Den stackars flickan som blev mest utpekad fick sig en koll av sina pedagoger när hon kom in...... Hade hon några löss?? Nej det hade hon ju inte och det var väl det jag visste. Hon hade SAND i håret SAND! Man ser väl ändå skillnad på sand och löss med dess ägg. Det går inte löss på vår förskola. Dessutom upptäcker man löss långt innan man ser äggen på stråna pga av klådan. Desstom är ju lössen ändå svåra att se med blotta ögat och man kankse inte ens ser dom förens man börjar "leta" i håret. Ja jag säger då det. Vilken fjompa!!! Herregud!

Men jag vill ändå ge henne lite beröm. För väl inne sen var hon rätt duktig. Hon var företagsam och hade inga problem med att säga till barnen vad de skulle göra eller vad det inte får göra. Hon var bestämd. Hon hade god hand om barnen och både lunch och mellanmål som kan vara rätt hektiskt gick hur bra som helst för henne och dessutom lärde hon sig namnen på alla jättesnabbt så hon var ju ändå en duktig vikarie. Men första intrycket vqar ju inte särskillt bra och det var det även fler som tyckte. DEt finns ju risk för att man får lite av en "dålig stämpel" om man ger ett dåligt första intryck och det vill manju inte. Så se till att göra ett gott intryck från början, det är bäst det.


Nu minnsann kliar det i håret på mig men förhoppnings bara för att jag just skriver om löss. Brukar ju bli så att det kliar på en om man pratar om det liksom. Men visar det säg att jag har fått löss då ska jag ta min stor feta käft och käka upp den och ta tillbaka allt jag sagt.

Eller nej, om jag har löss så är det hon som har gett mig dom!!!







AND SO SUNDAY ENDS AS WELL

Är helt slut i kroppen. Framför allt fötterna. Så nu ska jag njuta den sista stunden av denna helg med ett skönt och varmt fotbad. Jag har även lagt en ansiktsmask som dogtar ljuvligt av vit choklad.

Längtar redan till nästa helg.....


NÄTSHOPPAT

Kollade runt lite på nätet imorse. Kollade lite gran på lite skor och jacka som jag tänkt köpa. Vilken jäkla besvikelse!! Vinterjackan jag hade tänkt köpa var redan slut!!! Jag trodde ju givetsvis man kunde vänta ett par månader med sin höst/vinter shopping och inte behöva göra det juli redan när katalogen kom. Jag menar hur kul skulle det va!? Men vänta kunde man tydligen inte för den fina jackan var tokslut. Men som tur var hade jag ett andrahandsval och den fanns kvar! Den är inte lika fin som den andra jag ville ha men den är fin ändå. Så nu fick det bli en sån på en gång så inte den med tar slut! Hoppas bara den passar, peppar peppar, för jag behöver en ny jacka denna vinter....





Sen har jag även suktat efter lite skor på skopunkten. Så där blev det oxå ett akutköp. Hade valt ut 4 som jag skulle välja mellan. På skopunkten får man det billigaste paret på köpet så jag tänkte passa på attt köpa 3 par när jag ändå hittat så många som jag skulle vilja ha men tji fick jag för där var oxå skorna slut och då vara det bara härom veckan jag kolla där senast. Men lite tur hade jag ändå för det abslout snyggaste paret och det som jag verkligen ville ha fanns kvar! Yay! Hoppas även dem passar, peppar peppar.




Jackan som jag har beställt fanns även i...... Jo rosa!!!
Jag tänkte faktiskt tanken att man kanske skulle köpa den först. Men jag vette fan om jag vågar ha en rosa färggrann jacka i vinter. Fast det är väl i den mörkaste tiden man ska passa på att ha en färgglad lite ljusar jacka? Så man lysa upp tillvarao. Men det är ju ingen annan som har det. Alla har ju bara svart och bruna tråkiga jackor. Finns ju mycket röda jackor just nu och det är rätt snyggt faktiskt men jag vägrar att ta på mig det. Aldrig en röd jacka! Men jag är feg och spelar ett safe kort och tar en svart jacka.


Men skulle det var så att jag gillar själva jackan kankse det blir en rosa med....
vem vet? :-)







ÄR GALET TOK-HUNGRIG

Bättre sent än aldrig men nu ska det bli jävligt gott med mat!!!!

Blev mycket senare än tänkt men än går det ingen nöd på mig men som sagt nu ska det sitta fint med käk. Det blir hemmalagat potatismos och ungsgrillad kycklingklubba med spris och blomkål! sååå jääävla gott!!

Ska en film till middagen tänkte jag. Irene Huss får det bli!!

Tjingeling badring


LÅNGPROMENAD PÅ EKENS

Idag på eftermiddagen avbröts mitt städande med ett sms från Camilla som undrade om vi skulle ses på det vanliga stället för att ta en tur med hundarna i skogen. Javisst sa jag och klädde på mig och traska iväg. Så nu är vi precis hemkommna efter en promand på nästan 3 timmar! Vi gick först till hagen för att släppa alla 5 hundarna lösa så de fick busa, leka och springa av sig. Det är hur kul som heslt att se att våra hundar funkar så bra ihop. Vi måste se bra roliga ut med mina två små papillons och hennes tre stora vinthundar. Men dom springer och rejasar alla 5 tillsammans och idag var alla med och jagade pinnen som kastades gång på gång.

Sen gick vi 5:an spåret alla tillsammans och i höst rusket men varmt var det iaf. Riktigt härligt var det och kul med sällskap på promenaden. Får vi göra igen snart. Men nu ska jag definitivt sätta igång med maten för jag är helt galet hungrig nu!! Och jävligt gott ska det bli!!!!


OMG! MEMORIES!!

Oh my god!

Tjejer kommer ni ihåg???





:-)





YES



Det är fredag!!!!!


KAFFE MED KARIN

Mötte dock fina Karin på vägen hem från jobbet och vi båda kände att det var länge sen vi sågs så hon var så himla gullig och bjöd mig upp på kaffe redan  ikväll!!!

Så off we go till Karin!



Undra vad dess två buslopporna tycker om varandra idag.
 Det var ett tag sen som Vovvarna var med hem till Karin och lilla gulliga Jasmine!


BLOGGTORKA!!!

Jag har skrivtorka!!! Det är därför det inte blir nåt skrivet här....

Eller skrivtorka.... allstå jag gör ju typ inget ens en gång som är värt att skriva om.
Orkar inte riktigt engagera mig.....


IDAG ÄR DET TISDAG HÖRRNI

Positivt: -Fotografering på jobbet idag

Negativt: -Fotografering på jobbet idag.....

Negativt: -Något rörigt och körigt på jobbet idag

Positivt: -Träffat Therese idag

Positivt: -Donken iddag med Therese ikväll nom nom

Negativt: -Trött som fan idag

Positivt: -Bakat Daimrockyroads idag! kalasgoda

Positivt: -Veckans höjdpunkt Desperate houswivies! YAY!

Negativt: -Lång arbetsdag imorn och många personal sjuka- risk för kaos


DAIM

Nej, jag är inte särskillt förtjust i just daim. Eller alltså det är ju inte äckligt tvärtom det är gott men inte nån av mina favoriter. Det finns betydligt mycket annt inom choklad som är tusen gånger godare. Ibland i affären brukar dom har såna där dubbla stycksaker av marabou, typ 4 för 20 kr brukar det vara. Då brukar typ min syrra och Nadja alltid, det slår aldrig fel, alltid köpa daim och oftast två. Det gör jag aldrig! För sånt stort cravings har jag inte för daim. Som sagt jag kan äta det men jag väljer hellre nåt annat men krossad daim i grädde eller daimglass är ju hur gott som helst.

Det jag vill komma fram till är att daim är liksom okej.....

MEN

Den nya sortens daim är helt sjuk god!!!!!!




Daim Rocks!

Köpte den igår till filmen och dom är "to die for"!! Supergoda och jag älskar dom. Det här skulle jag lätt kunna få cravings av! :-) Synd att de är så vansinnigt dyra bara men jävligt gott var det!!!


(Eller ny och ny, vad vet jag? De kankse har funnits jättelänge? Jag har ingen aning)


LÖRDAGEN

Den här dagen blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig från början men det blev iaf till det bättre. Eller roligar iaf. Jag hade tänkt att städa idag men så ringde syrran som sa att hon snart skulle skjutsa hem jesper och Fia från våra föräldrar och då tänkte hon komma hit och kolla i säckarna med kläder, skor och väskor som jag har sorterat ut. Så hon dök upp här på dan och kollade i säckarna, hjälpte mig med lite saker och umgicks en stund. Sen åkte vi och hämta Jesper och Fia igen för att åka till Rohdos för att köpa pizza som vi sen tog med oss hem till dom för att äta. Jesper berätta att de hade köpt ett nytt spel nu när det var i Ullared och det är typ det roligase spelet jag vet så jag tjatta på dom att vi skulle spela det på en gång och det gjorde vi. yes yes yes. Men jag säger inte var det var för spel för det tänker jag låna och spela med mina kompisar nångång, på nästa tjejgruppen kanske. Roligt som fan var det och tiden flög iväg.

Nu är jag hemma igen och Johanna har åkt hem så det blev inte mycket gjort här hemma idag men det tänker jag inte ta tag i nu heller så här sent på dygnet, nej fan det är ju en dag imorn oxå. Nu tar jag lördagskväll och gosar ner mig i soffa med min nya film som jag spontanköpte när vi var i affären förut. En film med "The Rock"-snyggingen!! :-) Fick bli lite jordnötsringar till det så lördagsmys here we come!!!





TooDiiLoo


FREDAGENS

Dagens negativa:

¤ Minusgrader imorse

¤ Fan, snart är det vinter

¤ Ramlade imornse när jag var ute med dogsen imors

¤ Gjorde illa mig i knät och i sidan



Dagens positiva:

¤ Det är fredag!

¤ Helg!

¤ Solen skiner i höstkylan

¤ Gofika hehehehe

¤ Varit hos Therese och ätit god middag

¤ Fick god efterrätt

¤ Spelade MartioParty heeeeela kvällen

¤ Sovmorgon imorn!

YAY IT'S FRIDAY

Jepp, det är äntligen fredag! Gud så skönt med helg.

Ikväll blir det en dejt med Thess.

Off we go soon!


YAY

VILKET LYCKORUS!

CRIMINAL MINDS TRAILEN GICK PRECIS PÅ TVN IGEN

HEHEHEHEHEH


DAGSHOROSKOP - TORSDAG 13 OKTOBER

FISKARNA 13 oktober

Vardag
Detta är en bra dag att cementera olika långsiktiga planer som rör ekonomin.
Samtidigt får du nya perspektiv på tillvaron och din personliga utveckling tar stora kliv framåt

(Cementera??? vaa?? Men visst har jag fått nya perspektiv och den personliga utveckligen
kommer verkligen att ta ett stort kliv framåt just nu efter samtalet idag)

Du är impulsiv och sugen på äventyr och nöjen.
 I lugnare ögonblick dagdrömmer du om kommande resor och äventyr.

(Njae, det kan man väl inte direkt påstå att jag är eller gör)

Tur
Någon i din närhet är avundsjuk på att du alltid tycks ha turen med dig.
Undvik att liera dig med denna person

(Vem skulle det vara? Tror inte det finns nån som är det för jag har ju sällan turen på min sida)

Hälsa
Hälsan är inte på topp idag men den är heller inget hinder för dina planer för dagen

(vilken tur då för jag kände inte av det och som sagt
 det hindrade inte mina planer för dagen)

Arbete
Din förmåga att klara stressiga situationer tycks idag vara liten.
Du trivs bäst när du kan jobba i ditt eget tempo.

(Det var väl kankse ingen frågan om stress utan snarare tålamodet.
 För tålamådet låg typ på bottenidag)

Kärlek
Du är eldig och vill ha en del av både passion och romantik i ditt liv.
Nästa veckoslut ser lovande ut.

(Hahaha jaha där ser man. Knakse blir en het dejt med A då
som har en viss längtan efter mig tydligen)


Relationer
Ibland kan du vara nästan oförskämd i dina försök att undvika närgångna frågor.
Kanske börjar man tappa tilltron till dig.

(Eeehhh va??)


WWWWWIIIIIIIIHIHIHIHIHWHWHWIWHIWHIWIIIIII

SKREK JAG HÄR HEMMA PRECIS EXAKT ALLDELES NYSS!!!

DET GICK PRECIS EN TRAILER PÅ TVN OM ATT CRIMINAL MINDS HAR SÄSONGSPREMIÄR NÄSTA VECKA!!!!


YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES YES

ÄNTLIGEN!!!


SERIÖST!!

Vad är det för fel på vädret/temperaturen?? Det är ju bara början på oktober, brukar det vara så här jävla kallt redan? Eller är det bara jag som har förträngt det?

2 grader! Det var 2 GRADER ute imorse klockan 7 när jag skulle gå ut med hundarna. Det kan man ju inte ens kalla höst, det är ju fan vinter. Jag brukar inte vara frusen och jag brukar väldigt sällan klaga på kylan men imorse fick jag faktiskt en chock. Vad skulle jag klä på mig för attinte frysa? Jag har inte tagit fram någon varmare höst/vinter jacka, jag har inte tagit fram några varma skor, jag har inte ens tagit fram vantar eller tjockare halsdukar men det verkar som att det behövs nu. Men jag förstår ändå inte hur det kan vara dags redan för så mycket kläder.....

Men i morse iaf så kom jag på att det faktiskt bara var 4 grader ute igår kväll vid sista kvällspromenaden så jag borde ha kunnat räknat ut att det skulle ha varit kallt på morgonen oxå. Då höll jag på och frysa ihjäl när jag var ute i bara tröjan och insåg imorse att jag måste klä på mig mera nu till morgonpromenaden. Så jag gick ut i förrådet för att hämta min fula-gula-stora-pinsama-tjocka-varma-gå ut med hundarna-när det är kallt-när det är mörkt-när ingen ser-jacka.... MEN i förrådet måste det städas för jag kom inte ens in så jag kom åt den jackan men fick tag på en annan varm jacka men den kundejag inte stänga men det var iaf bättre en ingenting. Jag hade ju inte tid att greja på morgonen och inte hade jag tid att leta fram ett par vantar heller. Det blir rätt kallt om fingrarna när man cyklar på mornarn men edt är tur man har långa ärmar på kläderna.

Men och andra sidan är det rätt tur att man inte klädde på sig en massa för att det var kallt på morgonen för det var det ju inte resten av dagen. För sen blev det ju strålande sol och en sån där härligt skön och mysig höstdag. Hade inte ens jacka på mig när jag cykla hem till dogsen på rasten efter lunch. Jobbigt det dära med olika temperaturer under dagarna. Jag tycker bättre om att det är en jämn temperatur hela dagen, ungefär lika kallt eller varmt som det äår på morgonen är det resten av dagen. Men jag frös bara ihjäl i ca 15 minuter på morgonen sen blev det bra igen. Hoppas bara att det blir en mild höst under oktober och november innan den riktiga kylan med snön kan komma i slutet på november.





TooDiiLoo


P.s Det var till och med så att folk fick skrapa fönsterrutorna på bilen imorse....


TISDAG

Dagens negativa:

¤ Lång arbetsdag

¤ Trött

¤ Tok ont i huvudet

¤ Har fortfarande disk kvar fast jag har diskat redan

¤ Slutade diska för jag fick ont i ryggen


Dagens positiva:

¤ Fått hem en lagad cykel idag!

¤ Alva & Tuffsan har kommit hem efter ca 2 veckor hos daddy

¤ Den långa dagen gick rätt fort ändå

¤ Veckan höjdpunkt: Desperate houswives!!!!

¤ Fotbad senare

¤ Och tisdagsmyyyyssssss


:-)


DAGSHOROSKOP - TISDAG 11 OKTOBER

FISKARNA 11 oktober

Vardag
Det går undan idag, men det känns också positivt att bli av med en del efterhängsna angelägenheter.
Du kan sätta handling bakom dina drömmar och önskningar.

(Ja visst gick det unda trots att det var min hatdag idag!)

Se inte bakåt och beklaga dig över sådant du kunde ha fått, se framåt istället

(Det brukar jag inte, värken framåt eller bakom utan här och nu snarare!)

Tur
Din tur är just nu som bortblåst. Ligg lågt med spel och lottinköp.

(Det verkar den alltid vara tycker jag...
men vilken tur att man inte köpte nån lott idag då ändå)

Hälsa
Med mycket grönsaker och annan nyttig kost kan du undvika
en förkylning som annars är nära förestående.

(Ok, är de det som gäller för att inte bli sjuk,
då kör vi på det så jag slipper fler sjukdar. Peppar peppar)

Arbete
Ro dina aktuella projekt i hamn utan att tänka så mycket på vad andra tycker.

(Will do! Imorn på min planering absolut!)

Kärlek
Om du har ett förhållande så kan du idag känna en känsla av trygghet som du inte känt förut.

(Jaha men om jag inte har ett då???)

Relationer
Du har ibland lite väl höga tankar om dig själv.
Du skulle må bra av att betänka ditt sätt gentemot dina vänner.

(Jasså?)


ELLER??

Inte kan man väl se den tre dagar i rad??


VILL INTE GÅ TILL JOBBET

FÖR JAG HATAR VERKLIGEN ATT STÄNGA!
DET ÄR DET ABSOLUT TRÅKIGASTE MAN KAN GÖRA PÅ MITT JOBB.
 USCH JAG GILLAR DET INTE.....
SÅÅÅÅÅ JÄVLA TRÅKIGT!




HAHAHAHA

Jag vet jag är knas men jag tittade på den ikväll igen!
:-)


ÅÅÅHHHH

Jag har sett filmen "I rymden finns inga känslor" tidigare ikväll och gud så bra den var! Förstår bara inte varför jag inte har sett den tidigare men jag är iaf glad att jag har gjort det nu. Den var mycket bättre än vad jag hade väntat mig. Och dessutom tror jag att jag blev kär hehehehe. Bill är ju absolut sötast i hela den stora skarsgårdsbarnaskaran! :-)



SUCK SUCK

Ingenting blir som man tänkt sig... när man håller på att gör annat hela tiden istället!!!


Hhhhmmm



Nu blev det helt fel....

Men vad ska jag göra åt saken?

Hur argumenterar jag?

Ska jag ens bry mig?


THANK GOD FOR FRIDAYS

Äntligen fredag och äntligen helg. Har inga som helst planer för helgen, ska väl kankse tvätta på söndag om det var då jaghade bokat, annars ska jag inget göra. Bara ta det lugnt och förssöka bli helt " frisk" igen. Händer det når så händer det nåt men annrs är det bara vara och taga dagen som den kommer som gäller.

Resten av fredagens schema lyder som följer:

Dricka kaffe, surfa vanliga rundan på nätet, spela sims, diska (eller så skiter vi i det tråkiga), laga god mat, kolla på DooBeDoo, kolla på hollywoodfruarna på tv3play och äta en god efterrätt sen ska jag nog inte göra så mycket mer denna fredagl. Blir lungt och gött det!!



TORSDAAAAAAAAAAGGGGGG

Dagens negativa:

¤ Trött - Vad ovanligt....

¤ Ont i hela bröstkorgen, hela vägen runt

¤ Fortfarande inte helt 100 bra än....

¤ Ökat medicineringen för att bli bättre

¤ Känner mig lite ur balans på nåt sätt

¤ Måste fixa med lite grejer


Dagens positiva:

¤ Ser stora framsteg på jobbet som personlig assisten och det gör mig så himla otroligt glad

¤ Jag trivs fantastikst bra med mitt jobb

¤ Har bakat idag

¤ Det är fredag imron!

¤ Snart helg!


DAGSHOROSKOP - TORSDAG 8 OKTOBER

FISKARNA 6 oktober

Vardag
Du kan behöva hålla låg profil idag för att samla krafter.
 Icke desto mindre rör det på sig även när du inte har fingret på pulsen

(Ja jag behöver verkligen samla krafer, är helt slut på efftermiddagarna och kvällarna,
måste se till att bli frisk och läka ordentligt)

Du är rädd för något i dag. Det gör att andra uppfattar dig som mer negativ än vanligt.

(Tror inte andra har uppfattat mig som negativ idag, har inte känt mig det heller.
Men skulle jag vara rädd för något? Ja, kankseatt jag skulle må sämre igen
och typ få en kollaps eller nåt , peppar, peppar.)

Tur
Att ta hem vinst tidigt är a och o idag när det gäller spel.
Turen är nyckfull och du kan annars snabbt förlora det du redan vunnit.

(Jahopp?)

Arbete
Även om du gör stora arbetsinsatser visar ingen sin uppskattning.

(Vad tråkigt det lätt... men det gör dom väl?)

Hälsa
Med litet extra C-vitaminer kan en förkylning lätt kureras idag.
Tänk ändå på att inte sitta där det är dragigt.

(Ja, lite vitaminer kanske man skulle sätta i sig i form med te och inte sitta i draget?
Ojdå, inte sitta i draget....precis just vad jag gör nu)

Kärlek
Kärleken förändras inte nämnvärt idag utan situationen kommer att
vara den samma från att du vaknar tills att du somnar.

(Jaha som alla andra dagar då)

Relationer
Idag är du väldigt sällskapssjuk och har inget problem med att tala med
främlingar bara för att få prata med andra människor.

(Hahaha oki, men nicigast skulle va någon att kramas med precis exakt just nu)




BAKAR

Jag åkte på att baka idag till fredagsfikat på jobbet imorn. Jag som typ inte gillar att baka längre eller rättare sagt jag har ingen lust så jag har inte gjort det på riktigt riktigt länge!!! Men hur sjutton lyckades jag åka på det då när det inte ens är min avdelnings tur? Men de på grannavdelningen kunde inte komma fram i onsdags til vems tur det var. Den första kunde inte eftersom hon jobbar halvdag och kommer på eftermiddagen, den andra ville inte för hon gillar inte att baka och den tredje var inte där just då och de två som var där skulle inte var på jobbet idag men det skulle den tredje så de kunde iaf inte diskutera vem som skulle få åka på det. Hahah vilka problem dom har!
;-)

Men då precis innan vi skulle gå hem igår hittade jag ett recept utskrivet i kopiatorn (Antagligen nån på jobbet som skrivit ut det och den lär ju bli måttligt förvånad imorn) Då sa jag på skoj till Jessica (Den andra, hon som hatar att baka) "Här är en skriftlig uppgift till dig och den ska vara klar till fredag kl 9" och gav henne receptet. Nej för fan kan ingen annan göra det här skiten, det är det värsta jag vet. Jag sa att jag kan göra det om någon köper ingredienserna (för jag har iinget hemma, skulle inte ens kunna slänga ihop en sockerkaka) och kör hem dom till mig så kan jag fixa det. Ja men jag gör det svara Jessica. Jag skojade och jag trodde hon drev med mig. Men icke sa nicke. Hon kom hit med alla ingredienserna hem till mig en stund efter att jag själv kommit hem. Eller ja inte allt för hon hade typ glömt hälfen så hon fick åka och handla en gång tilll hahahahah. Hon tyckte det var en skitbra deal och jag tyckte absolut att det var en helt oki deal för jag hade tjuvläst receptet och det verkade faktiskt rätt lätt. Ja hon är rolig hon Jessica och bara för rolig!!! Så imorn bjuder hon på fredagsfikat på jobbet men det är jag som har bakat det!

Det är färdigbakat nu och kakorna/tårtorna står på svalning i köket. Ska bara vispas grädde och riva lime men det gör vi imorgon precis innan servering. Det var som jag hade trott väldigt lätt, enkelt, det gick snabbt och smeten var himelsk god!
 Så jag ska nog dela med mig av receptet här senare!!





http://www.ica.se/Recept/chokladkaka-med-daimgradde-712614/

TooDiiLoo


HELT OTROLIGT

Förstår ni min irritation och varför jag blir så jäkla arg?

Var nyss inne på kanal5.se för där kan man se ett "hur gick det sen?" klipp hos den senaste familjen.

Efter 4 månader kommer arga snickaren Anders tillbaka för att se hur det har gått.... Hur har det då gått? Vad har hänt och gjort sen sist....

INTE ETT ENDASTE JÄKLA SKIT!!!

De fick provocoriska lösningar för enbart 6 månader för sen måste de flytta därifrån för att huset är så ruttet att det inte går att räddaa. Det bor kvar! De har inga särskilt starka planer för att ta sig i kragen för att göra nånting åt deras situation. Det ser precis likadant ut på tomtet, som ett jävla slagfält. Inne ser det precis likadantut somsist. Möjligt och äckliget och de tusentals banankartonger med mögliga prylar och annt skräp står kvar,. Ingenting har blivit slängt och ingenting har sålts!!!!

Nej då står jag för det jag söager! Då förtjänar maninte någon mer chans, då förtjänar dom inte den hjälp dom fått av programmet!!! Jag blir upprörd! Hjälp någon som förtjänar det!!!



ARGA SNICKAREN BORDE BLI ÄNNU ARGARE

SERIÖST!!!!

Om jag var arga snickaren i dagens program skulle jag ha blivit galen, sjukt tokgalen, vansinnig, skitförbannad och få ilskna gapiga tokutbrot!!!! Vadär det för jävla tröga idioter som dom har hittat hittat till dagens program??? Dom tar ju för fan inte ens emot nån hjälp!!

Killen, husägare, är ju helt trög. Han fattar inte vad snickarn säger åt honom. Alltså jag finner inte ens några ord för hur jäkla förbannad och irriterad jag blir. Varför kan dom bara inte ta till sig det som sägs till dom och bara slänga allt skit? Det är ju ruttet och möjligt och äckligt. Vaddå sälja? Hur fan ska dom kunna sälja det? Det är ju som dom säger bara skit! 

Helt otroligt att när Anders till och med erbjuder sig att köpa allt skit för 15 tusen kronor ur egen ficka men bara om allt slängs så får de pengarna och det tackar dom nej till!!! De vill hellre spara för att sälja, me idioter fatta!!!! Det går inte att sälja!! Helt otroligt att inte arga snickaren blev ännu argare. 

Hade det varit jag så hade jag avslutat arbetet på en gång, tagit alla nya fina maskiner och dragit därifrån. Är man så jäkla naiv och inte vil ta emot hjälpen dom får, då ska dom inteha nån hjälp. Då kan någon annan familj som vill göra allt för att få en betydligt bättre livssituation, några som vill göra nånting åt den, några som förtjärnar det och några som verkligen vill ta emot den helt fantastiska hjälpen man kan få i detta program.

Men vilka idioter dessa människor var!!

Släng skiten för fan och försök få ett vettigt och värdigt liv!!!







Det kankse är hårda ord och givetvis förtjänar folk en andra chans men va fan.....
Lite jävla stake och förnuft kan väl inte va så jävla svårt att skaffa sig!!??!??


 


BARA FÖR ATT....

Bara för att jag tycker så synd om mig själv inte mår helt 100, som aldrig blir frisk och
som är helt slut nu efter denna dag.....

Bara för att det första avsnittet av mitt bästa för säsongen....

Bara för att det är starten på resten av höstens just "tisdagsmys".....

Så har jag myst till det ikväll!

*bild saknas*

Med levande ljus, ansiktsmask, levande ljus i höstmörkret, fotbad, ljuvligt jasmine-te, god lyxyoghurt och lyxig Lindt choklad!

Ibland känns allt bara så himla bra och framfö


VECKANS HÖJDPUNK... SÄSONGENS MISSÖDE

Äntligen!!!

Äntligen är det dags för mitt absoluta bästa favoritprogam och det är väl ingen som har missat att det är Desperate housewives som är det!!!??!!!

Sitter bänkad varje tisdagkväll mellan 21- 22 med tisdagsmys, myser och verkligen njuter....


MEN det är ju absoluta sista säsongen någonsin och det är så jäkla tråkigt!!!
Men jag får väl börja se om allt från början :P



ANDRA DAGEN SO FAR

Dagens positiva:

¤ Mådde mycket bättre under hela förmiddagen idag

¤ Stora framsteg på jobbet idag

¤ Säsongspremiär av Desperate housewives! YAY



Dagens negativa:

¤ Blev tyvärr sämre på eftermiddagen, asså jag mådde sämre.....

¤ Låååååång arbetsdag

¤ APT 16-!9 - Med tyvärr tråkiga besked

¤ Jag mår inte så himla bra nu heller känner mig hängnig och har fortfarande besvär med andningen.....

¤ Sista säsongen av desperate houswives nånsin :(

VECKOHOROSKOP - VECKA 40

FISKARNA - vecka 40

Början av veckan kan lätt komma att präglas av meningsskiljaktigheter i samband med en situation som rör anställning och/eller ekonomi. En kollega kan lätt irritera och provocera genom att sno åt sig rampljuset. För egen del är du mest intresserad av rent praktiska angelägenheter och låter dig inte förblindas av olika charmoffensiv. Partners gör sitt yttersta just nu, och deras extremt hårda arbete kan vara det som behövs för att något slags ekonomisk bonus skall bli verklighet. Detta är också en betydelsefull period för din ekonomi, som nu verkar ha nått en sund balans. Icke desto mindre kan du säkert drömma om att kamma hem en storvinst, och det kanske du också gör.





DAGSHOROSKOP - MÅNDAG 3 OKTOBER

FISKARNA 3 oktober

Vardag
Just nu handlar mycket om att kunna investera i ditt eget välbefinnande, såväl fysiskt som psykiskt.
 Du får mer energi när nya möjligheter dyker upp och beslut fattas

(Har så rackarns ont i huvudet just nu attjag inte ens orkar fundera på vad som menas med det där!)

Ägna dig åt dig själv och din familj, dina vänner är bra men du bestämmer själv hur du vill ha det.

(Hur jag vill ha det? Just idag, lugn och ro och vila men
det är skittråkigt men inte orkar jag ta mig för något)

Tur
Kom ihåg att chansen att vinna på lotterier för det mesta är oerhört låg.
Du har tyvärr litet otur idag och det gör ju inte chansen större.

(Jo men det visste jag ju redan. Kommer jag nånsin att vinna stort?
Tur i kärlek,otur i speloch tvärt ombrukar man ju säga....
Men jag har otur i båda.....)

Hälsa
Det finns stor risk att du bränner ut dig om du fortsätter i ditt nuvarande tempo.

(Jupp, jag tror jag kom tillbaka till jobbet för tidigt.
Är inte rikgit bra än och mår typ piss nu....
sjukt ont i huvudet dessutom)


Arbete
Du tycker att andra på arbetet är lite lata, men är du själv så mycket effektivare?

(Yesbox, det verkar som att stället stor still när inte jag är där.
 Självklart är jag efektivare men bara ibland)


Kärlek
Du kommer att få mycket kärlek av din partner idag i form av små smekningar och vänliga ord.
Gräl och bråk ligger mycket avlägset.

(Ja du jävlar vad det skulle sitta fint just nu men as usualley i'm still alone.....
Det var det där med tur i spel, otur i kärlek...
nej just det jag hade ju inte det åt det hållet heller.)


Relationer
Du vet att bästa sättet att förändra är att ha fakta att komma med. Detta gör dig respekterad.

(Jahopp...)


VILAR TYP

Eftersom att jag inte såg hela sex and the city filmen igår när den gick på tv så gör jag det nu. Slutade ju tidigt idag och behövde gå hem och vila eftersom hag inte alls har känt mig så mycket bättre idag på jobbet. Första dagen idag på nästan en vecka och det gick ju sådär.

Så jag passade på att köpa en god sallad på kronhallen när jag tog "om"vägen förbi där hem från jobbet och skulle ändå dit för att hämta ut ett paket . 



Och som sagt att se på filmär oxå vila....
Ska nog inte göra mycket mer än detta idag....




TooDiiLoo


SÖNDAG

Och jag vill gråta!

Eller nej det vill jag väl inte, jag är inte ledsen. Tycker bara det är sååååå jäkla tråkigt varje gång som helgen tar slut! Helgerna är för korta. Jag vill ha mer helg. Fast att jag känner så här väldigt mycket just idag är nog för att jag har ju inte bara varit hemma i en helg utan jag ´har ju varit sjukskriven sen i tisdag. Kankse är därför jag inte vill upp till jobbet imrn igen. Men, men, inget o göra åt.

Det blev väldigt mycket att titta på, på tvn idag så här på söndagkvällen. Det är inte ofta det finns så mycket att se på söndagar. Först One Tree Hill, fast det är juinte riktigt lika bra som förr men ändå. Sen blev det kanalbyte till Bingolotto, ja jag vet jag är knäpp men man kan faktiskt inte önska att man hade en miljon eller så man inte gör nåt för att få det. Jag satsar på att vinna den miljonen så jag spelar bingolotto på söndagr. Tycker det är skitmysigt så det så. Sen blev det kanalbyte igen till Gustavsson 3 trapper, missade första avsnittet förra veckan så jag tänkte passa på att kolla idag om det var något att ha och ja jag tyckte det var superroligt. Vad jag garva och vad kändistätt det var i den serien. Nu är det Time out på samma kanal och det är ju lite småroligt men absolut inte livsviktigt att se men i brist på bättre och inget annat att göra så kan man ju se på det. Sen visas tydligen Sex and the city filmen på fyran ikväll kl 21. Wow, tänkte jag en bra film på fyran för en gångs skull men jag har ju redan både den och tvåan så det kan jag ju se när jag vill. Men kl 21 gör vi ett kanalbyte igen för att se Partaj på femman och det är näst intill hysteriskt roligt. Hahah så ja jag har sett på tv sen kl 18 idag och än är det inte slut..... På en vanlig sketen söndag :-p




Man kankse skulle passa på att ta sig ett fotbad medans man tittar på partaj sen.
Och en kopp te, ja det vore gött!!!




DET ÄR OFFICIELT!!

JAG ÄR BEROENDE!!!



LÖRDAG

Och snart är veckan slut.... Helt sjukt! Känns som att jag inte har fått nånting alls gjort denna vecka men det har ju i och för sig sina rimliga förklaringar. Den här superduper storstädningen som jag håller på med, rensar skåp och lådor och slänger och sorterar ut och sånt, hade jag täånkt skulle bli klart den här helgen men vad fan jag är ju inte ens halvvägs. Har ju inget  inplanerat nästa helg så jag hoppas verkligen jag kan bli klar då istället. Jag gör ju dock inget specillt nu så då skulle jag kunna fortsätta med det men jag vågar inte. Jag får ju faktiskt inte anstränga mig och bli andfådd och grejer, jag ska ju vila och hålla mig lugn. Städning kan ju faktiskt vara rätt så ansträngande men jag går omkring här och plockar lite ändå. Så mycket som jag orkar.

Senare idag kommer Therese hit! Vi ska umgås, käka pizza oxh nätshoppa! Yay! :-)
Hahahahaha!
En film kankse det blir oxå.

Dessutom har hon med sig underbaraste Bosse idag dagen till ära!



Han är så sjuuuukt mysig. "Lilla" bäbisen!
:-)


RSS 2.0