Godmorgon.....

Klockan är 05.23 och det är 5.7 grader ute!!! 5.7 grader!!!! kan ni fatta????
det är bara 5.7 grader ute!!!!

Det är ju fan vintervarning och det är bara sista augusti idag, det är ju inte klokt. Sista jag öppna var innan semestern och då var det både varmt och ljust ute när jag gick upp idag var det tilll och med mörkt ute när jag gick upp för ungefär 30-40 minuter sen....
Usch det är verkligen höst nu! :(

Har jag sovit gott då??? Nej inte direkt, hålller på och bli förkyld så jag har varit helt täppt i natt och haft svårt att andas. Ca en halvtimme innan klockan ringde släppte det i näsan och jag kunde äntligen andas ordentligt och sova bättre men det var ju till ingen nytta eftersom det var dags att gå upp. Guud vad skönt att jag slipper öppningar den här terminen, love mitt nya schema. Att jag öppnar idag är bara för att ordinare är sjuk och det var jag som kom näst efter så då fick jag ta öppningen.


Man kan ni tänka er att det redan är så jäkla kallt på mornarna. Vintervarning som sagt. Det lär ju bli fullt påpälsning idag med både jacka, vantar och sjal.... bbrrrrr..... Fast vintermundering skulle nästan behövas, dvs ett par byxer till och vinterjackan!!!! usch vad trist att det redan är höst. Jag blir fan deprimerad!!!!

Och inte lovar väderleksrapporten någon sol på förmiddan sen, men jag hoppas på det iaf. Det blir iaf 10 grader varme och det är ju alltid nåt.

Nej nu är det bästatt bege sig till jobbet för att öppna!!!

TooDiiLoo




FILMTIPS!

Patrik 1,5




En sån himla underbar film!!!

jag gilla den verkligen!

:-)


RESTEN AV MÅNDAGEN....

Ser ut så här.....

Dagordning:

¤ Diska

¤ Ta en varm skön dusch

¤ Göra iordning lite varm soppa

¤ Bädda ner mig varmt i soffa och se en film

¤ Sängen senast 21.30!!!



MÅNDAG

Dagens positiva:

¤ Fått en bra film av syrran som jag ska se snart

¤ Camilla är tillbaks på jobbet, äntligen är arbetslaget komplett så vi kan komma igång ordentligt med verksamheten


Dagens negativa:

¤ känner mig inte så pigg, tror jag håller på och bli sjuk... :(

¤ Trött

¤ Trist väder




GRATTIS TUFFSAN



Idag blir min ögonsten 4 år!!!






Liten har blivit stor.....






Tuffsan 2006
8-10 veckor gammal





Tuffsan 2007
1 år gammal


Min skatt, min ögonsten, min älskling, min prinsessa, min knäppis :)


GO ALADIN!!!!





Jag har verkligen missat den här scenen totalt i Aladin-fimen.......




:-p






Hahahahha!

:-)




Söndag igen... redan?

Hur jäkla dålig får man va på att skiva??? Ibland hamnar jag i peridor då jag inte skriver ett endaste skit och ibland är jag hur flitig som helt och kan skriva flera gånger om dan bara för att det är rätt skönt att få skriva av sig och dela med sig oavsett om det är något bra eller dåligt. Fast iofs så är det ju bara det roliga som är kul o intressant att läsa.

Nåja, nu har det gått en vecka sen sist. Har inte hänt så mycket direkt. På jobbet har det fortfarande varit lite körigt och inte riktigt som vanligt, inget flyt liksom. Vi är ett nytt arbetslag och en ny grupp och alla av oss är inte tillbaka på plats förens nästa vecka så då hoppas jag verkligen att vi kommer igång med allt ordentligt. Det blir spännande.

Igår kväll hade vi vinkväll hos mig! Mirela, Diana och Karin var här. Vi drack vin, åt lite gott, hade tända ljus i hela lägenheten typ och kollade på filmen Sex and the city 2 :)  Det var supertrevligt som alltid när vi tjejer träffas. Hoppas du har kameran laddad sa Mirela i början av kvällen. Självklart sa jag, har tömt den på bilder och laddat den idag, dagen till ära. Hahahahaha säger jag nu. Tog vi några kort?? Ne det gjorde vi inte alls, vi glömde helt bort det! Kameran ligger här brevid datorn helt orörd! Så himla typiskt. Men men vi hade oerhört mysigt oavsett om vi kan dokumentera det i bilder. hehe.



Jag tycker verkligen att denna bio-affisch är skit snygg och guuud vad jag vill ha den, galen SATC-fan som man är! :-) Jag har letat som en tok efter den men jag hittar den inte att köpa någonstans alls. Nån som vet??? 
Efterlysning: Vill ha denna poster!!!

Jaha ja, vad gör vi resten av söndagen då? Jag har lite dåligt samvete och lite ångest att jag sov så jäkla länge idag, usch känns inte alls bra. Var riktigt länge sen jag sov så länge. Inte för att jag had nåt planerat idag ändå så. Är inne på min 2a kopp kaffe nu och ska nog bara softa mig igenom denna söndag så får vi se vad som kan tänkas erbjudas. 

TooDiiLoo

 


SÖNDAG...

usch det är söndag idag! Det betydder att det är jobb imorn igen och det ser inte ut som att det blir en så jätterolig eller lätt vecka utan ganska tuff faktiskt.... Känns ju inte så där jättebra. Och sen kan man ju undra var hela helgen tog vägen? Inte har jag gjort nåt speciellt men ändå så flög den bara förbi....

Men lite positivt ser vi i denna söndag iaf.

För imorse ringde denna glada tös



Så hon kom hit straxt före elva och hon har hållt igång enda sen dess med massa bus med hundarna och ritat och pysslat lite. Men nu är hon nog sugen på att gå ut o leka en sväng med hundarna.

Linda behövde ett roligt avslut på sommarlovet och imorn börjar stora tjejen i förskoleklass!!! :)


Nu ska ajg fixa lite sen går vi ut.

TooDiiLoo


En vecka.....

Tänkte det var på tiden att uppdatera lite efter första arbetsveckan efter semsetern men så insåg jag plötsligt att nej det orkar jag inte....

Nej det får bli lite filmmys istället och något gott att mumsa på! :)


NU ÄR VERKLIGEN SEMESTERN SLUT

Och allvaret har börjat. känns så himla trist, vart tog alla semesterdagar vägen liksom? Jag vill ha mer ledigt med finare väder och jag vill göra mera!!! känner sån otrolig ånget. O så är jag så fruktansvärt trött, egentligen borde man ta en veckas semster till nu för att vila upp sig efter semestern så man orkar jobba. Träna sig på att gå och lägga sig tidigt och att gå upp tidigt.

Fy vad tråkigt! Jag vill inte!!!

Dessutom dröjer det ytterligare 2 veckor innnan Camilla kommer tillbax till jobbet så det blir ju inte roligt förens hon kommer tillbaka, vad ska jag ta mig till de första 2 veckorna?

Nåväl nu är det dags att börja göra sig i ordning för att bege sig till arbetet



TooDiiLoo


SÖNDAG

Just denna söndag suger! usch jag vill verkligen inte att semsetern ska ta slut.....

buuuhuhuhuuu :(

Ska inte göra ett skit idag, bara softa, städa lite och ta ettt välförtjänat fotbad efter allt traskande på kolmården igår.



SISTA HELGEN PÅ SEMESTERN

Tidigare i veckan så tänkte jag verkligen att nu ska jag ta tag i denna uppdatering men va hände? La i in typ 3 inlägg amma dag och sen nothing! Men men, ibland så har man inte alltid tid....

I fredags åkte jag till Norrköping med Brossan och Svägerskan. De skulle till meidamarkt för att investera i en ny dator och medan de väntade på hjälp gick jag runt i den stora tekniska världen oich titta lite och insåg hur otroligt många prylar jag VILL HA!!!

Först och främst vill jag ha denna ursöta, läckra lilla laptop!!

1/74/73/7

Så himla fin och lätt att ta med sig och då måste man ju ha en söt liten väska att ha den i och en sån hittade jag ju oxå förstårs. Sen var det lite annat som jag insåg att jag vill ha/behöver som tex en 40 tum platt-tv med en fjärrstyrd "arm" för att sätta den på vägen, USB-minnen, externa hårddiskar, systemkamera och massa mer hehehe :)


Efter lilla shopping turen stannade vi i Stavsjö för att ta oss ett dopp och dit kom även Johanna och Patric. När vi plaskat klart åkte vi alla till mamma och pappa. Där stod kräftskiva på dagordningen.



Vi dukar fram massa gott på långbordet: Kräftor, räkor, dressing, ostar, bröd. sallad, cider och massa gott!



Fina dekorationer!



Ööhhhhhh????


Fia suger....



och patric kan inte skala räkor själv så Johanna får hjälpa.... :)

På lördagen åkte jag jesper och Fia till Kolmården. Det var jätteskoj och bra väder fick med! Fast det var dock nästan lite för varmt, det tyckte Tigrarna iaf för dom var nog slöast av alla djuren. Jag tok inte så jätte många bilder eftersom Jesper och Fia hade paparazzikameran med sig så jag tog förgiviet att de skulle ta betydligt fler och mycket bättre bilder än mig med min lilla sketna digitalkamera. Så jag hoppas att Fia vill skicka alla bilder från Kolmården till mig sen.




Vi hade lite rolig utsikikt framför oss en bit på väg till Kolmården






(Miniatyrer- klicka för större bild)




Jag gillar verkligen Elefanterna!





 Jag det var en härlig dag och det var läge sen jag var och titta på alla häftiga djuren på Kolmården. Allra roligast var ju Delfinuppvisningen i marineworld. Delfiner är fantastiska djur, så himla häftigt bara. Där tog jag inga kort för jag tyckte inte det var nån ide eftersom jag förlitade mig på att Jeppe skulle ta bra bilder med sin kamera. Dessutom satt vi längst fram och jag ville inte att den skulle bli blöt och sen kunde jag inte ens tänka på att hålla på o ta kort för jag är så himla farschinerad av delfinen. Det var fantastiskt.

Det var oxå himla fantastiskt att se rovfågeluppvisningen. Helt ofartbart hur man kan dressera rovfåglar så där! Helt fantastiskt. Ja det var kul!!

Sen åkte vi hem och fick middag och fika hos mamma och papap och på kvällen åkte vi hem.


TooDiiLoo




Onsdag

Var ute en sväng förut och träffade det här charmtrollet.....

Jasmine!!!

+ mamma Karin såklart som bjöd på kaffe och kaka! :)

 



Äntligen fick jag ett smile av den söta men ack så sammanbita tösen Jasmine men då tittar ju självklart Alva bort istället! Typiskt. Barn och djur har verkligen sammarbetssvårigheter när det kameror! :p




Alvis!


Nu ska jag nog ta och kila bort till macken och köpa något gott. Blir till att slänga på en film sen då det visas bara skit och skräp på tv'n. Så eftersom jag tänkt kolla på film måste man ju ha nåt gott att mumsa på till vinet! ;)

TooDiiLoo


IGÅR TISDAGEN DEN 10 AUGUSTI

Fyllde ju som sagt min lilla söta prinsessa 1 år!!

Det firades med




Våfflor och glass till frukost....



Mums tyckte Alva om det! :)

Självklart så fick ju Prinsessan Alva presenter på 1-års dagen!!



2 mjukisdjur/pip-leksaker, godis oche ett stort hundben

På kvällen tog vi en promenad till farmor och Abbe för att överraska med en liten födelsedagsfika! Abbe måste ju oxå firas på födelsedagen så även han fick en lite present, en pipleksak som han knappt ville släppa taget om




Hos farmor och Abbe var även min busiga kusin på besök.


Bustrollet Linda 6 år!




Det busades för fullt!!!! 180 konp!!!



Syskonparet Alva och Abbe på 1-årsdagen
10 augusti 2010





Väl hemma sen var vi jätttttetröööööötttta!
ZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzz

TooDiiLoo




Måndags...

Jag och Alva var ute en lite sväng i lekparken i måndags
med bästaste karin och sötaste Jasmine




Jasmin och Alva





Jasmine vill pussas!





Titta vilka fina skor jag har säger Jasmine! :)




Jasmine gungar...





Och Alva hoppar över staketet....


Så mysigt att bara gå ut en sväng med nära och kära.

Det var toppen!

TooDiiLoo

 

 


För ett år sen....

grät jag floder på exakt denna dagen för ett år sen!!
Alltså Måndagen den 10 augusti 2009! Precis exakt ett år sen...

 Varför grät jag så mycket? Egentligen vet jag inte just varför jag grät, helt onödig men det gjorde jag. Men det mesta var nog bar glädjetårar, jag grät av glädje och lycka men samtidigt av en viss rädsla och oro och en gnutta av att det skedde en förändrig i familjen.

Vad var det då som utlöste denna enorma flod av tårar?

Jo min underbaraste Tuffsan började få värkar och födde sin allra första kull!!!

Det var helt underbart!!




Vilket innebär att min sötaste Alva fyller ett år idag!!!!

GRATTIS ALVA PÅ 1 ÅRSDAGEN!!!

Alva har firats idag med våfflor och glass till frukost. Sen tog vi en födelsedagsfika hos farmor där Alvas kullbror Abbe bor som då även han fyller ett år idag. Så ikväll har Alva fått presenter: 2 mjukisleksaker med pip, ett stort hundben och lite godis. Så imorn blir det till att busa med de nya leksakern! Lilla 1-åringen orkar inte mycket nu efter att ha lekt och busat med brossan och min kusin Linda som även var hos farmor idag.



Här är hon inte så gammal min lilla söta plutt.....
 
En dag gammal 10/8-09                                   En vecka gammal 16/2-09



Idag:

 1 år gammal 10/8-10

Så här skrev jag den dagen Alva kom till världen....
(från hundarnas hemsida: www.papillontjejen.dinstudio.se)

"Vattnet gick redan klockan 7.30 på måndag morgon. Sedan sov Tuffsan lugnt i ca 3 timmar sen började hon bli "vimsig" och yrade omkring överallt. Då la husse (pappa) upp henne i sängen brevid sig i sin korg.
Vartefter kom värkarna.

Klockan 13.30 ploppade "Ettan" ut.
 Det gick bra att få ut den men hon var inte särskillt intresserad av att ta hand om de så husse fick lossa på navelsträngen, tvätta honom och massera igång honom. Husse fick även visa honom till tutten.

Klockan 13.51 kom "Tvåan" ut.
Då visste hon hur det skulle gå till.Moderkakan åt hon upp, bet av navelsträngen och tvättade honom helt ren.

Klockan 14.16 kom "Trean" ut
och även honom tog hon väl hand om, samma procedur som med "Tvåan".

Sen vr hon i stort sett helt slut. la sig till rätta i sin korg med sina 3 valpar. Hon slickade dem och de snuttade i sig hejvilt och tuffsan tog sig en vila. För sen ca 3 timmar senare sattes det igång igen, Tuffsan blev orolig, började flåsa och sedan efter ett tag började hon krysta igen.

Klockan 17.00 kom "Fyran",
en liten tjej.
Sist men inte minst! Så var alla ute! Nu kunde Tuffsan verkligen koncentrara sig på sina valpar och verkligen börja vila ut ordentligt. Tuffsan halvsov i stort sett hela kvällen medans valparna snuttade på henne och imellanåt slicka hon dem och tog väl hand om dem."

Ja, fyra valpar blev det för ett år sen men den första var sjuk och klarade sig tyvärr inte, han levde bara i ett dygn. Men kvar blev tre små söta friska bebisar. Däribland min Alva. jag hade inte tänkt behålla någon valp av Tuffsan än men "Fyran som hon kallades ibörjan var så speciell, jag kände ett atarkt band till henne redan från början. Dels för att jag var med när hon föddes. när jag hade kommit ut till mamma och pappa den dagen hade de tre första redan kommit och så verkade det som att det var slut. Det var ju inte förens 2 timmar senare som Alva kom. Så var hon den eda tiken, hon kom så oväntat, hon var minst och så trodde vi först att hon var helt vit (vilket är extremt ovanligt för rasen) tills hon vände på sig och vi såg den bruna fläcken över örat och ögat. (Rasen ska vara bru eller svart runt båda ögon och öronen.

Så jag hon var speciell min lilla Alvis med ett unikt utseende och att se henne växa från knappt 10 cm liten knodd till den buse hon är idag har varit helt fantasikt. De flesta som skaffar hund får inte den förrens de är 8 veckor men jag fick till och med vara med vid förlossningen. Jag fick se när hon öppnade sina ögon, när hon tog sina första steg, matat henne med nappflaska då Tuffsan blev sjuk, sett henne äta sin förasta riktiga mat, sett hennes första steg utomhus. Jag det var verkligen en upplevelse att föda upp små valpar i hemmet och jag skulle gärna gör det igen nångån.

Så kan ni förstå att Alva har en alldels speciell plats i mitt hjärta.

Även Tuffsan har en speciell plats i mitt hjärta, absolut!

Jag älskar er!!


Helt otroligt att det var ett helt jävla år sen och jag kommer ihåg dagen så jäkla väl och tänk att min toka är 1 år redan!


SEMESTERN

Är snart slut tyvärr.... Redan? Ja fan vad fort det gick, alldeles för fort och vad har man gjort då? Inte ett skit typ. Det är därför jag tycker det är så trist att semestern redan är slut snart eftersom jag inte har gjort nåt speciellt. Får sån ångest när jag är ledig och inte gör något.


Under första veckan var jag hos mormor i Linköping ett par dagar. Det var trevligt men det blev inte så mång utflykter som vi hade hoppats på på grund av absolut skitdåligt väder. Så då har vi mest sutit inne och umgåts, spelat spel och löst korsord. En av regndagarn var vi i Ikano-huset för att shoppa loss lite. Eller rättare sagt, jag shoppade loss och mormor stod brevis och bara suckade. Vi hade iaf strålande fint väder en dag och då åkte vi till den lilla söta turist staden Vadstena. Det är så humla fint där!


Vadstena kloster




Mooahhahaha :p




 Fin utsikt




Gammla klosterkyrkan




Altaret



  

Shopping i Linköping:
En rosa tunika, svarta leggings, 2 par örhängen, hårfärg och en gästbok :)
Köpte den superfina röda klänningen på torgmarknaden i Vadstena. Ett klipp!




Gillade färgen på bilen som stod utanför mormors garage

Vi var även ute och käkade asiatisk lunchbuffé på en kina resturang i mormors bostadsområde. Det var något vi båda såg fram emot och jisses vad underbart gott det var. Längtar redan tills vi äter där igen!
mumsfilibabba!

Mamma och pappa kom och hämta mig sent på fredagkvällen efter att de hade varit på konsert i Motala. Så på lördagen föreslog jag att vi skulle ta vårat årliga familjebesök till smultronstället i Söderköping. Jag ringde mina kära syskon och deras respektive och och alla nappade på förslaget och vi begav oss dit! :)


Me in the glasskön!




Fia in the glasskö!




Patric in the glasskö




The dogs in the glasskö!




Du ser ut som en jäkla gangster eller negerrappare i den där hatten,
det fattas bara ett stort jäkla bling-bling om halsen sa jag till brossan.





Då gjorde han så här. Som om det blev bättre! :p



Några glassar!




Mor och far var ju med även dom såklart.

Det var bara syrran som inte fastnade på bild denna dag.....


Sen resten av dagarna har man inte gjort så mycket. Varit ute på landet hos föräldrarn ett par dagar lite då och då, har grillat och badat. Varit hemma och umgåts lite med vännerna.




Johanna och Partic var på tacomiddag hos mig en kväll


Och det var allt och semestern lider mot sitt slut, endast 4 ynka dagar kvar............

:(



OJ VAD BRA MAN HAR VARIT PÅ UPPDATERING....

Nej fy skäms!! Vem vill läsa samma inlägg om och om igen?? Ne, ingen väl... men det är ju det man får göra här eftersom det aldrig skrivs nåt nytt här....

Och nu på sommarn borde det finns mer tycker jag för det är väl på sommarn man hittar på skojiga saker om inte annat.

Men nu kommer det mucho uppdatering tro mig jag lovar!!!


RSS 2.0