FÖRSTA ADVENT

"Midvinternatttens köld är hård,
stjärnorna gistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken......

Endast Josefin och Alva är vakna.....



Vi har gått upp tidigt idag för att vi ska hinnan färdigt med advents bestyren innan vi ska iväg till Tessut på födelsedags/advents fika. Vi har redan varit ute på en kortare promenad i snön som faller. Jättemysigt var det.







Nu ska vi äta en härlig frukost först och främst.




kan fan inte fatta att det är första advent redan.....



PAKET

Paket 1:










Lite dåliga bilder..... men men
En rosa mysdress och ett par jeansleggings

Paket 2:



Varma och sköna vinterskor
hoppas bara dom inte är halkiga :)



HEMMA HELSKINNAD

Jo men fasen det gick ju finfint!!! :)

Höll mig på cykeln fastän det var lite slirrigt......




hahaha snyggve!!!


Men nu är klockan strax åtta och nu är dags att taga kväller med lite lördagsmys
 och en härligt rolig julfilm på tvn.

Hör sen

TooDiiLoo



9.9 MINUSGRADER!!!!

Jupp, har man paket att hämta som man absolut inte kan vänta med att hämta får man bege sig ut i nästan 10 minus grader!!! Buurrrrr

Tänkte ta en promenad ner till Kronhallen för att hämta ut mina 2 paket men nu när klockan blev mycket så funderar jag på att ta cykeln så det går fortare! Men är det värt det? Jag kankse cyklar omkull i snön och halkan....

Men vaddå jag har ju hjälm så det ska nog gå bra.... eller?

Får se hur jag gör men hur som helst så ska jag ta och skynda mig för klockan 20.00 är det dags för årets första julfilm och lite lördagsmys :)

tjingeling!


.....

Har varit ute med hunden i min

"gå-ut-med-hundarna-på-natten-när-det-är-kallt-och-mörkt-när-ingen-ser-jacka"

Med anrda ord......

Den är tokigt jäkla skitfuuuuul men ack ack så varm och skön! :)

Godnatt!


JULSHOPPING

Har idag varit i Norrköping med jesper och Fia för att inhandla lite julklappar! Det blev många affärsbesök. Bl.a Lagerhouse, Panduro och Bolagret med mera. Lite julklappar fick jag iaf tag i men är inte halt klar. Kunde ju inte handla Jesper och Fias klappar eftersom att dom var med.





Sen åkte vi hem igen till mamma och pappa ich käka middag. Och på vägen hem sen stannade vi hos kusinerna i Svalta på en fika och så hämta jag min kära herbchopper som jag ser fram emeot att få testa på.

Stannade ävewn på coop väl hemma i nyköping för att köpa lite till kvällsmyset men jag tror nog jag skippar det och hoppar i säng istället och går upp  lite tidiagre imorn så jag hinner allt jag ska göra imorn med..... kan ju inte sova bort halva dagen när det är massa advent och jul grejs som måste fixas!!

Toodiiloo


NU ÄRE

FREDAG!!!


TISDAG

Missade veckans höjdpunkt idag ju!! Missade mite köra desperate houswives!!!
Men jag hade faktiskt viktigare saker för mig och det var för en god sak... i slutändan ;)

Men nu orkar jag inte mer, är trött och måste sova


godnatt


BLABLA

BLLAHABLLHABLAAHAAA

SUCK


VECKA 46

Veckans planer:

Måndag
:
jobb -17.15, secret project, SHF ikväll

Tisdag:
jobb- 13.30, träffa pappa, handla, greja hemma, secret project, DH ikväll

Onsdag:
jobb-17.00, städa!

Torsdag:
jobb-16.15, ??????, secret project

Fredag:
jobb- 15.30, STÄDA!!

Lördag:
 Till Norpan
Till mor och far


Söndag:
putsa fönster och börja adventsstäda och pyssla :)




Tjingeling


HJÄLP, JAG HAR FASTNAT

i traderaklaveret igen!!!

Ja, det var en period då jag "hängde" flitigt på tradera och shoppade loss bland alla roliga fynd man kan hitta där. Nu i helgen slog det mig plötsligt att det var himla länge sen jag var där och tittade och så har jag ändå saker jag vill investera i men kankse inte hittat eller så men inte har jag kommit ihåg att leta på tradera. I samma veva kom jag på att förra året
(kan va flera år sen oxå) så önskade sig en person något som är lite ovanligt och jag vet att jag kolla på tradera men hitta det inte där heller (en ny är ganska dyr så därför kolla jag efter en beg. istället för en ny ute i handeln) Men nu titta jag igen och jag hitta flera stycken och så kom jag ju på lite annat så nu jädrar ska det shoppas på tradrra igen. heehehe



MACHING :)

Jag vet inte riktigt om det faktiskt syns så bra. Men jag vill bara påpeka att jag och Alva hade machande halsdekoration idag! hehe



Jag har lila sjal



Och Alva har lila halsband :)
(Men som sagt det syns inte så bra då hennes lila ser så ljus ut
och det som syns mest är ju reflexen)


FARS DAG!

Idag har vi firat vå käre far på fars dag (fast jag älskar min far ALLA dagar om året) Men det är ändå att trevligt att samla familjen just denna dag.


Pappa & Alva idag

Det är lättare för mamma och pappa att ta sig in till stan till oss än vad det är för oss att ta oss ut på landet till dom. Då ingen av oss har bil. Så vi firade fars dag hemma hos min bror i år igen. Denna gång var dock inte syrran med eftersom hon jobbade idag.

Vi åt typ tacos fast det var inte tacos. haha bra där. Men jag säger inget mer än att det var jävligt gott. Till efterrätt blev det ostkaka med sylt och grädde. (chokladrtor till mig, ogillar ostkaka blä) Pappa fick oxå såklart en present av oss.



Denna "På spåret" boken fick pappa i fars dags present


Trevligt var det och vi passade alla på att byta önskelistor med varandra! Är ju dags att få alla julklappar inhandlade! :) yay det är snart jul!!! Guud så härligt!



På väg...


Framme!


Min hundar älskar pappa
Den ena är ju iofs hans oxå :)


Nu ska jag se på Filip och Fredrik

TooDiiLoo



SALEM




Me like :)


VART FAN TOG LÖRDAGEN VÄGEN?

OCH NÄR FAN BLEV KLOCKAN REDAN ÅTTA????

SHIT!


KÖTTFÄRSSÅS MED TACOKRYDDAD KÖTTFÄRS

Ja, det var fan asgott och då är jag inte sådär jääteförtjust i tacos för övrigt.

Men jag gjorde tacos för ett bra tag sen och då blev det en del köttfärs över som jag slängde i frysen. Igår var jag med Fia och handla men jag hade inte kollat upp hemma vad jag behövde och inte heller funderat på vad jag skulle äta i helgen, handlade mest till frukosten, fruk, kattmat och lite annat men inte direkt något som blir en middag. Så imorse tänkte jag vad sjutton ska jag äta idag och tog en titt i frysen (då jag spar matlådor jämt). Tänkte nåt måste ju finnas att snabbt kasta iordning. Då hittade jga burken med tacoköttfärs. Det här tar jag. Men jag hade verkligen ingenting alls som man ska ha till tacos så det blev till att fundera på nåt annat.

Köttfärssås och spagetti. Det har jag ju grejer till, till och med färska champinjoner. Det borde ju funka eftersom köttfärsen redan var kryddad fast jag måste nog nästan erkänna att lite tveksam var jag eftersom tacokryddan inte är min direkta favvo.... Men....

Jag skär upp champinjonerna och lök stkte tillsammans och krydda med peppar, salt, vitkökspulver, paprikapulver och lite muskot. Tillsatte krossade tomater, lite ketchup  och grädde. Avslutade med min hemliga ingrediens som alltid i köttfärsås.... nämligen lite citron. (som inte längre är hemlig)

Sen kokade jag lite bandspagetti och avnjöt det hela med ett glad mjölk och knäckebröd.

Det var fantastiakst svin gott!!! ja riktigt rikgt gott blev det! Mot förmodan! Jättegott!



RUBRIK???

hade lite jag tänkte printa ner här men jag orkar inte nu och
så är jag så hungrig så jag ska nog ta och äta nu!!

Skönt att det är FREDAG IDAG!!!!

p.d Har hämtat ut paket idag hihi


........

orkar inte


TRÖTT

Man blir trött av en weekend i stockholm med massor på schemat!

Kom hem sent idag.... Lång jobbdag, men effektiv och givande.

Till nu har jag pysslat lite här hemma och plockat ut lite av mina fina IKEA inköp. Blir fint men skulle behöva städa oxå..... Insåg oxå att jag skulle ha köpt en till såndär cool lampa. Kom på att jag behöver en likadan fast i en anna färg på ett annat ställe. Eller den jag köpte fick en annan plats än vad jag hade tänkt från början så nu behöver jag en till dit jag hade tänkt först och så kom jag jju på att att den ska nog va i en annan färg trots allt. Ska nog visa lite blider vi ett annat tillfälle sen när det är klart.

Undrar jag om det är någon som har vägarna förbi IKEA snart, som kan köpa en lampa åt mig???

 



Jag har varit på IKEA i Linköping en gång  och på IKEA i Kungens kurva 2 på en och SAMMA VECKA! Så ja, nej inte kommer jag dit i brådrasket. Får vara bra med den skaen ett tag men jag vill ju ha min lampa!!!!!






Nu ska jag ut med dogsen en snabbis, ducha en snabbis och sen kolla lite på härligaste Maria Montazami! :-)








TooDiiLoo





NU

Måste jag kasta i mig frukosten och skynda mig på med alla kläder och skynda mig att lämna dogsen och sen bege sig till jobbet..... Föreläsning på stan!


VAD LUSTIGT

Att allt rosa som Linda fixa till mig ser lila ut på min dator!!! Är inte det lite märkligt?

Visserligen funderar jag på att ändra lite grann på nyansen.... Men nu vart det ju besvärligare när det visar sig vara lila p¨å min dator.


Vilken färg är det på min bakgrund på er dator??


Vore ju knäppt om det ser lila ut och sen så står det.... life in pink!



HEM LJUVA HEM

   




GODNATT!!!!!


NU VILL JAG FAKTISKT HEM!

Sandra kuckilurar, Fia, packar, Linda städar, Marina rullar fram, Håkan demonterar byrå, Thereses ja vad gör hon? jo lite av varje. Och jag sitter här


Men nu är jag ruggigt trött och vill hem! Hem och duscha och SOVA!!!  Det är ju helt jäkla skanadl att man inte en har fått nån sovmoprgon på hela helgen! Längtar redan tills nästa helg så man kan få sova lite. Imorn vill man ju dessutom vara lite pigg och alert när vi har studiedag imorn. Då måste man ju hänga med! Dessutom skulle jag ju ha läst en bok tills det imorn  men när fan ska jag hinna och orka det? Kommer somna bums hemma! Suck vad trött jag är och NU VILL JAG FAKTISKT HEM!!!!


TooDiiLoo




- Ny header + andra grejer

Nu har jag fixat lite med Jossans header + ändrat färg på text & sånt.
Hoppas ni blev nöjda!
/ Linda


In Stockholmo

Urgulliga Linda hjälper mig med några detaljer till min blogg!! :)

Jag kan ju fan inget om sånt själv..... :)


GRATTIS!!!

:)

Vem är det som fyller år?

Ingen egentligen....

Det är bara min blogg som har funnits ett helt år nu!!!! Det känns som att det var igår jag startade det hära. Fast det var ju Diana som puscha mig hehe. Egentligen startade vi den här bloggen den 17 oktober 2009 men jag kom aldrig igång förens jag slog näven i bordet den 5 november 2009.

Så grattis bloggen på 1 årsdagen!




Och nu är det fan banne mig poå tiden att jag lär mig lite om hur deginen fungar på bolggen. Om det nu har funnits i ett år och tänker forstsätta så måste jag ju underhålla utseendet på den och framför allt snygga till den!!! Nej, nu måste jag fan fixa en header!!!!!


TooDiiLoo


FY FAN

Jag är riktigt jävla skittrött idag/ikväll. Har massor att göra, som jag måste göra nu imorn hinner jag inte men jag orkar fan inte. Satte mig ner i soffan förut och SOMNA!!!  Det hade jag fan inte tid mee men duuuuud så trött jag är. Ska skynda mig på med det viktigaste nu och sen går jag fan och lägger mig och går hellre upp tidigare imorn för att fixs med allt.

Imorn åker jag till stockholm med Therese. Shopping först och främst på Ikea och lite annat sen stannar vi över helgen hos hennes familj i Stuvsta.

GODNATT



OFF TO








WITH THE COLLIGES

:)


ÄR SKITTRÖTT

Så nu går jag och lägger mig!!!!



STRESS

Då har man hunnit med ett 2 timmars möte på resursteamet. Mycket givande och bra. Sen var det bara att tok skynda sig hem då ingen granne snådde min tvättid som jag satt upp klockna fem idag. var inte hemma förens straxt innan halvsex så det kunde ju ha funnits risk för det. Så väl hemma var det bara snabbt hopp i ett par andra kläder ner i tvättstugan och kasta in allt i maskinernea och sen en snabbis ut med hundaran och sen nu sitter jag här och gör min vanliga nätetrunda. Ska väl ner snart igen, glömde ju och kolla vad klockan va när jag gick upp.

skithungrig är jag oxå men ingen ide att börja med att laga mat nu när man måste ner snart igen. Men efetr nästa omgång kankse man kan äta lite.




LUNCH 12.15

På stan med Therese idag.

Blir nog Donken!



Går nog snabbast så det blir nog det... har ju en apointment kl 13
så vi har 45 minuter på oss att käka


FAAAAAN

Jävla regn!!!!!

Varför kan det inte sluta regan precis nu??

 Ska ju ut nu, vill inte bli blöt!!!


SLUTA REGNA!!!!



TRODDE JAG VAR PIGG.....

Eller iaf skulle bli piggare men nu känner jag att jag är nog fasen trött idag oxå. Och då hade jag ändå lite sovmorgon idag. Harr redasn varit ute på en halvtimmes promenad med med dogsen och vi hann preciiiis undan regnet. Det regnade bara lite lite grann men nu blev det spöregn igen. Vilken tur att att vi slapp det men måstte det vara uppehåll om en timme när jag ska bege mig ut igen!!!

Bläääää för regn!!!!!


Nu ska jag äta lite f rukost tänkte jag.....

Hhhhmmm det var nåt jag tänkte på när jag hade gått och lagt mig igår.... nåt jag skulle prata om här? eller så vaar det nåt jag skulle kolla upp på nätet? Fasen var det?


TooDiiLoo


GODMORGON



Eller inte???

Hur står det till idag?




Tuesday ends.....











TISDAGEN DEN 2 NOVEMBER

Dagens positiva:

¤ Slutade tidigt

¤ På börjat mitt hemliga projekt (jag är hemlig agent hahaha)

¤ Det regnade bara liiiiiite när jag var ute med dogggarna

¤ Desperate housewives ikväll yay

Dagens negativa:

¤ Trött som fan

¤ Haft ont i näsan idag :(

¤ Det regnar!!!

¤ Glömt sortera tvätten ju!!!!


FY FAN VAD DET REGNAR

Det fullkommmligt spöregnar ut nu, kallt är det oxå. Jag hatar regn!!! Eller allså ligger man nergosad i soffan under en varmfilt med lite tända ljus och en film så är det ju okej med regn eller när man hör smattrandet mot fönstret en ljummen sommarnatt när det även doftar sommarregn så är det ju underbart. Så länge man slipper vara ute i skiten så är det härligt med regn men måste man vistas ute i det då är det fan inte roligt. Det är ju heller aldrig kul att komma fram till jobbet eller även andra apointments blöt som en katt. Icke trevligt. Jag har två små fyrbentingar här som behöver gå ut ch utrrätta lite behov snart men jag TVIVLAR STARKT på att det är särskillt intresserade av att gå ut överhuvettaget när det ser kvällens väder. framför allt inte den äldsta damen. Hon hatar verkligen regn. Hon går inte gärna ut om det regnar inte. Hon skulle kunna hålla sig i mång många många timmar bara hon slapp gå ut i regnovädret. Hade ju tänkt ta iaf en haltimmes promis idag. (noga uträknad uppdelning av min tid denna kväll innan läggdags) Men som sagt värken jag eller doggarna trivs att promenera när det spöregnar. Så det blir nog bara snabbt ut och snabbt in igen så fort de är klara.

Men det gör ju iofs inte så himla mycket då jag upptäckte att jag kunde ta en paus i läsandet för att skriva lite och för att sen läsa mera eftersom jag fick lite innestående tid hehehe när halvtimmespromisen försvann.


 


 

Måtte det inte regna imorn!!!!




SEGT SEGT, TRÖTT TRÖTT

Så var man klar i köket då. Det var inte så farligt faktiskt. Ska straxt göra i ordning lite kvällsmat och äta det samtidigt som jag läser lite, tänkte jag. Sen ska jag ut med hundarna en halvlångsväng och sedan är blir det en låååång och skön dusch och slutligenen DH på tvn :-) Vänta lite nu..... sa jag inte det i förra inlägget oxå? Blir lite kaka på kaka här märker jag.

Fick ett välkomstbrev från WWF idag!!! Weeiii! Så fort jag har skickat tillbaka innehållet med mina uppgifter så är jag officiellt Isbjörnsfadder!!!! :)

 



Att bero på att läsa så var jag inne på adlibris.se förut och beställde lite böcker. Bland annat en bok som jag faktiskt LÄNGTAR efter att få läsa. (då är jag absolut ingen läsmänniska)
Den verkar bara hur jävla rolig som helst. Hörde häromdagen en lite snutt i från den och då hörde jag att den är så rolig så man skrattar så man kissar på sig heheheö. Hoppas den kommer snabbt så jag får läsa den snart. Men nu ska jag läsa annat.


Just fan ja!!!!
Jag måste ju sortera tvätten ikväll!!!
Har ju tvättstugan imorn klockan 17 och slutar ett möte på stan klockan 16.45 så då är det ju bara att skynda sig hem och sätta igång så man utnuyjar tiden till fullo så då är det ju bra om man har sorterat inna så det bara är att kasta in skiten.

Gör nog det nu, inna kvällsmaten

TooDiiLoo




FY FASEN VAD JAG ÄR TRÖTT IDAG

Ruskigt trött idah och så har jag haft lite ont i den nyoperarade näsan. Men det var ju skönt att man slutade tidigt idag. Så idag har jag även påbörjat mitt hemliga projekt. Ser fram emot att pyssla lite med det lite då och då framöver.

Nu borde jag ta hand om köket, diska och så. och tömma kattlådan. Inte bara borde utan jag SKA göra det nu. För sen ska det pysslas med lite annat inna det är dags för kvällen avrundning med dusch och DH :)

TooDiiLoo


Trött....

VILL SOVA!!!!


ZzzzzzZZzZzzzZzzz

TIME FOR BED NOW!!!!

SO



SWEETHEARTS







:-)



MÅNDAG 1 NOVEMBER



Dagens positiva:


¤ lovvecka på jobbet= lugn vecka med tid för annat

¤ Ätit smörgåstårta med Fia :)

¤ Fått in nya låtar på mp3 i mobilen :)

¤ Svenska hollywoddfruar

¤ Beställt kläder



Dagens negativa:


¤ Lång arbetsdag

¤ Trött som fan

¤ ont i ryggen :(

¤ Fortfarande öm om näsan.....




JAHAJA

Ja, det blev ju som sagt en lång arbetsdag idag. 8-19. Var innanför dörren precis straxt före 20.00

Trött som fan är jag! Hinner inte gör mycket idag inte. Borde diska men det har jag redan uteslutit totalt, hinner inte och vill inte. Åkte ju på att läsa en bok till jobbet då det ble en "extra" insatt reflektionsgrupp men det känner jag att det orkar jag inte heller. Kanske jag hinner göra det imorn innan istället. Nu ska jag ta och hoppa in i duschen och sedan kolla på hollywoodfruarna och se vad dom har för spekakel för sig ikväll!! SEN är det hopp i säng och nanna kudde på en gång. Trött som fan är jag!

Hahaha det börja och sluta på samma sätt :P

TooDiiLoo


RAST

Har rast nu...
Långrast till och med och eftersom att jag inte behöver åka hem och gå ut med doggarna idag på rasten så går jag hem till Fia som är hundvakt till mina monster. Fast den största anledning att jag går dit är ju för att jag vet att dom har smörgåstårta kvar sen i helgen. Så jag ska käka smarrig smörgåstårta till lunch! hehehe


 

 

 

 


VECKOPLANERING

Veckans aktiviteter

Måndag: Käka smörgåstårta med Fia på rasten :) APT 16-19

Tisdag: Slutar tidigt, göra ärenden och påbörja mitt hemliga projekt

Onsdag: Ledig, hemligt projekt, 15-17 Resursteamet

Torsdag: Till IKEA med kollegorna hela dagen

Fredag: Till IKEA ocha annan shopping med Therese

Lördag: Middag hos Therese familj i Stuvsta

Söndag: hem ljuva hem


FAST....

Inte så jättebra inatt ändå
men det pga andra orskar...


MONDAYMORNING

Inatt har jag sovit gott i mina nya söngkläder och det bästa av allt.... Jag kan andas!!! Näsan känns bra nu och kan kan andas men jag är lite småsnorig och jag vågar ju inte snyta mig än så det lite besvärligt men det går. Det är ju mycket bättre nu än förr och snorig har man ju varit förr och det är inte alls så farligt. Men kroppen hänger inte riktigt med. Det var ju otroligt länge sen jag kunde sova en hel natt och har vaknat inte bara en gång per natt pga näsan. Men nu när det är bra i näsan fattar inte kroppen och hjärnan att jag ska sova hela natten utan nu är man typ inställd på att vakna men det ska väl gå över snart. Jag sover ju gott iaf. Och som sagt näösan är bra men jag är fortfarande något öm i och om näsan. Inte svullen längre men öm....

Idag är det är låååååång dag på jobbet. Vi har APT 16-19 idag. Så Voffarna får vara hos Fia imorn.

Nu ska jag ta och äte lite frukost innan det snart är dags att traska iväg till jobbet. En god kopp kaffe och nån smarrig smörgås.





Är hemma ca 19.30 idag och ska jag diska, duscha, läsa och sen.....
hejsan hoppas det är redan dags att gå och lägga sig......


RSS 2.0